• Ondernemen
  • Plannen
  • Samenwerken
  • Creëren
  • Presenteren
  • Reflecteren
  • Verantwoorden

Onze nieuwe directeur Floris van der Klein stelt zich voor…

De Waterval kinderen hadden een flink wensenlijstje voor de nieuwe directeur. Hij moest o.a. bekers kunnen opendraaien, lief en knap zijn, kunnen (be)sturen en kunnen voetballen. In Floris hebben ze de ideale kandidaat gevonden. Lees zelf maar!

Ik ben Floris van der Klein en heb in de tien jaar dat ik werkte op een Jenaplanschool al zeker zo’n 1034 bekers opengedraaid zonder enige moeite.

In de 11 jaar dat ik stuur heb ik wel een keer een stoeprand geraakt (het regende toen hard en ik kon de stoep niet goed zien), maar van fouten kun je veel leren en het is daarna nooit meer gebeurd!

Mijn vrouw zegt dat ik de knapste man ter wereld ben, maar dat mogen jullie zelf beoordelen.

Ik vind het erg belangrijk dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen, maar omdat ieder kind uniek is behandel ik niet iedereen hetzelfde. Ik ga altijd op zoek naar ieders talenten en probeer datgene te bieden wat iemand nodig heeft om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Verder sta ik heel positief in het leven, houd ik erg veel van muziek maken (In mijn klas werden zelfs de spellingregels gezongen!) In mijn  klas kon ik best streng zijn wanneer kinderen niet lief waren voor elkaar. Dat is omdat ik het erg belangrijk vind dat iedereen in de klas en school goed voor elkaar en een goede sfeer zorgt. Gelukkig was het meestal juist erg gezellig in de klas!

Ik denk dat ik de Waterval leerkrachten heel goed kan ondersteunen met het bieden van mooi Jenaplanonderwijs omdat ik daar zelf ook zo van houd. Ik kan goed luisteren en heb veel plezier in het bedenken van oplossingen en mogelijkheden. In voetbal ben ik helaas niet zo goed. Maar ik kan wel een hele goede doelpaal zijn!